HÅRMINERALANALYS

Denna analys är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa kroppen till biokemisk/näringsmässig balans. Det är en analys som jag använt mig av i många år som närings-terapeut och den har en fantastisk fördel när man vill se vilka obalanser som finns i vår hud men även i resten av kroppen.

Hårets celler är en del av den mjukvävnad i kroppen där vi kan mäta vad som absorberas från kosten och de eventuella kosttillskott vi äter. Men inte bara det. Cellernas näringsupptag påverkas av hur väl våra körtlar och organ fungerar, och även tvärtom. Det betyder att om vi har obalans mellan näringsämnena, kan vi förstå hur det påverkar funktionen i våra organ.

Så om du till exempel stressar väldigt mycket, kommer vissa näringsämnen att förbrukas i snabbare takt och tillgången kommer minska i dina celler, medans andra näringsämnen tas upp i större omfattning och ökar för att kroppen ska kunna hantera stressen. Det betyder att vi både genom kosten och genom vår livsstil påverkar cellernas tillgång på näring.

Detta i sin tur kan ge olika typer av fysiska symtom såsom, hudproblem, matsmältningsproblem, trötthet & utmattning, stela leder, huvudvärk, sömnproblem, PMS, hormonella obalanser, håravfall, återkommande bakteriella, virus - och svampinfektioner, allergier, överkänslighetsreaktioner, klåda, påverkan på sköldkörteln, nedsatt avgiftning, blodsockerobalanser, högt-eller lågt blodtryck, yrsel, hjärtklappning, kolesterol, sömnproblem, benskörhet med mera.

Mentala obalanser som kan uppstå är depression, utmattningsdepression, koncentrationssvårigheter, psykisk trötthet, nedsatt minne, rastlöshet, ångest, aggressivitet, förvirring och rädsla.

HUR GÅR DET TILL.

Det är enkelt att göra en hårmineral-analys. Du beställer en analys nedan också skickar jag det som du behöver för att själv klippa lite av ditt hår. Håret i nacken är mest fördelaktigt att klippa och labbet behöver 150 mg för att kunna utföra analysen. Du klipper på några olika ställen i nacken. Håret bör vara mellan 2-5 cm långt och det skall vara det innersta håret närmast huden. Det är okej med färgat hår men inte blekt eller permanentat. Om du använt medicinskt mjällschampo som innehåller zink eller selen kan detta ge fel utslag i analysen. Undvik därför detta i minst 6 veckor för att erhålla rätt resultat.

Det medföljer ett frankerat kuvert, en hår-våg och en påse till håret med ditt ID-nummer som är registrerat hos laboratoriet Trace Elements i Dallas, Texas, USA. Efter ca två-tre veckor kommer ett analys-svar som PDF, vi bokar ett zoom-möte för genomgång av analysen som du sedan även erhåller på mail. Jag anser att genomgången är av stor vikt för att du ska förstå innebörden av svaret, därför avsätter jag 90 minuter tillsammans med dig. Kosttillskotten som rekommenderas i analysen är jag återförsäljare, men för att förenkla så beställer du dem själv på HÄR. Du har alltid 20% rabatt när du köper genom mig. Rabattkod: ninajo


Skillnaden på blodanalys och vävnadsanalys!

Ett blodprov berättar vilka näringsämnen och hormoner som cirkulerar i blodet just nu. Blodet är väldigt känsligt organ och har ett strikt pH-värde som måste hållas för att vi inte ska ta skada. Men du ser inte vad dina celler absorberar, vilka ju styr dina organfunktioner, det är ju dem som näringen är till. Men det finns andra värden i blodet som kan vara till hjälp vid ohälsa och att använda sig av båda är en enorm fördel.

En hårmineral-analys berättar ditt näringsupptag de senaste 2-3 månaderna men även innan dess eftersom näringstillgången/balansen tar lång tid att förändra. I varje cell i kroppen ska alla näringsämnen finnas för optimal funktion. Det är också viktigt att de är i balans med varandra, annars kommer kommunikationen mellan cellerna påverkas och det gör att kroppens organ fungerar sämre.

OBS! denna analys är inte lämplig för dig med ätstörningar eller väldigt strikt kosthållning av känslomässiga skäl.

För dig rekommenderar jag mitt kompletta hälsoprogram.

Du kan läsa mer om det HÄR

Holistisk hälsa

Nina Jonasson

nina@holistiskhalsa.nu

BG:5082-8854

Orgnr: 559038-8384

0704-973560